Dead Rising Deluxe Remaster Preview – Prima update vol met rare keuzes (2024)

Dead Rising Deluxe Remaster

Dead Rising Deluxe Remaster lijkt een prima update van de zombieklassieker, ondanks een aantal rare keuzes.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

byMark Scholten

Geplaatst op 13 augustus 2024 17:02

De eerste Dead Rising heb ik bizar veel gespeeld. Samen met een aan zombiefilms verslaafde maat van me (shoutout naar Elmar) brachten we uren door in Willamette Parkview Mall. Net zolang tot we echt iedereen hadden gered en alle toffe wapens en combinaties hadden uitgeput. Het origineel blonk uit op verschillende fronten, van de enorme ladingen zombies, naar het met een knipoog gebrachte verhaal en de goed uitgevoerde gore. Het spel sloeg precies de juiste toon aan om horrorfans te plezieren. Een van de leukere dingen was met freelance fotograaf Frank West het uitzonderlijk gedetailleerde winkelcentrum te verkennen om deze zo langzaam in kaart te brengen. We zijn inmiddels flink wat sequels en tijd verder, dus kon een volwaardige remaster (wat stiekem misschien wel een remake is) niet uitblijven. Maar is de kern van wat Dead Rising zo leuk maakte bewaard gebleven?

Helaas is de afgelopen dagen het spel meer in de aandacht geweest voor een paar negatieve wijzigingen, en ik moet zeggen dat dit deels terecht is. Allereerst is er de aangepaste UI van Dead Rising Deluxe Remaster. Deze is, niet helemaal onterecht, onder handen genomen voor de moderne tijd. Jammer genoeg is een deel van het organische ontdekken van de mall door de toevoeging van een uitgebreide map en kompas een stuk minder interessant. Sowieso gaat een deel van de stijl die de menu’s van het origineel hadden, met de nieuwe notificaties een beetje verloren.

Misschien iets te makkelijk?

Aan de andere kant is het in Dead Rising Deluxe Remaster dus veel gemakkelijker om te navigeren, en zijn de meer onduidelijke objectives en moeilijker te redden overlevenden nu een stuk beter te doen. Ergens voelt het alsof hier toch iets mee verloren gaat. Ook is er een opvallende wijziging aan het fotograferen gedaan, je kunt niet langer foto’s maken met de tag ‘Erotica’, waar eerlijk gezegd best wat voor valt te zeggen. Aan de andere kant maakte de game met deze labels (niet alleen het erotica label) ook een statement over de staat van fotojournalistiek op het moment dat het spel verscheen. De discussie over paparazzi werd nog volop gevoerd in die tijd, en ergens is dit label dus ook een onderdeel van het tijdsbeeld waarin het spel verscheen. Ik vind het een moeilijke discussie, en voor beide kanten valt wat te zeggen in dit geval.

Dead Rising Deluxe Remaster Preview – Prima update vol met rare keuzes (2)

Gelukkig zijn er ook zaken die in deze preview wel goed aanvoelen. De controls zijn onder handen genomen, en ik moet zeggen dat het spel beter speelt dan ooit. Frank is minder statisch, en je kunt de oude manier van besturen terugzetten. Het was leuk geweest als dit ook voor de UI kon. Wel kan je deze interface praktisch helemaal van het scherm laten verdwijnen, waarmee je je een stuk makkelijker in Dead Rising Deluxe Remaster kunt onderdompelen. De AI zou nu ook beter door de mall moeten kunnen komen, en hoewel ik het idee heb dat ze wat minder vaak vast bijven zitten, waren er nog altijd wat rare momenten waar ze niet precies deden wat ik graag wilde.

Gedetailleerder dan ooit

Een remaster is uiteraard niet compleet zonder een flinke grafische overhaul, en deze is voor mijn gevoel maar deels geslaagd. Ondanks dat er meer zombies te zien zijn de mall er geweldig uitziet en de gore gedetailleerder is dan ooit tevoren, zien veel personages er ronduit vreemd uit. Dit valt nog het meeste op bij Frank, die niet langer aandoet als een jonge enthousiaste freelance fotograaf. Zijn look is duidelijk gebaseerd op de latere sequels, waarin Frank duidelijk veel meer tijd heeft doorgebracht met diep in het glaasje te kijken. Zijn dikke drankneus werkt bijna op de lachspieren. En zo zijn meer van de gezichten van personages wat minder gelukt.

Wel fijn is de toevoeging van meer voice-acting, waardoor iedereen nu ook echt wat te zeggen heeft. Dit geeft het spel zeker een heel ander gevoel mee. We konden voor deze preview de eerste twee dagen van Dead Rising Deluxe Remaster spelen, en dit heeft best een goeie indruk achtergelaten, ondanks de wijzigingen waar ik me minder in kan vinden. De extra pakjes voor Frank zijn erg leuk, evenals dat elk pakje met een ander achtergrondmuziekje komt, dat je vervolgens door de speakers in het winkelcentrum hoort. Ook grafisch zien de mall en vooral de zombies er beter uit dan ooit tevoren.

Dead Rising Deluxe Remaster Preview – Prima update vol met rare keuzes (3)

Deze remaster is gemaakt in de RE Engine, dus dit betekent dat er uitzonderlijk veel grafische opties in zitten, en je het spel behoorlijk goed kunt draaien, ook op iets mindere systemen. Alle moderne upscalers zijn netjes vertegenwoordigd, en voorlopig lijkt alles redelijk goed geoptimaliseerd. Ik kwam uiteraard nog wat kleine bugs tegen, maar deze versie is niet voor niets nog niet af.

Dead Rising heeft altijd een bijzonder plekje in mijn hart gehad. Verschenen in een tijdperk waarin The Walking Dead nog niet bestond, voelde de game als een callback naar een verloren tijdperk van zombiefilms. Vol geweldige galgenhumor, bijzondere wapens, unieke tegenstanders en een lading zombies zoals we nog nooit hadden gezien. Zombies zijn inmiddels weer gemeengoed, dus ik ben benieuwd hoe Dead Rising Deluxe Remaster in deze context speelt.

Dead Rising Deluxe Remaster Preview – Prima update vol met rare keuzes (4)

Voorlopig ben ik voorzichtig enthousiast over deze remaster van Dead Rising. Het is goed dat alle content er netjes in zit, en de extra’s zijn absoluut leuk. Aan de andere kant worden er een paar rare keuzes gemaakt die het spel forser veranderen dan misschien nodig is. Het voelt alsof men de huidige generatie gamers een beetje onderschat door het spel makkelijker te maken dan het was. Maar wie weet zie ik dit verkeerd, en is er hiermee een hele groep die hiermee wel van het spel kunnen genieten, en dat is alleen maar goed.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Gerelateerde artikelen

3dagen, 13uur Comments Best verkochte games van Amazon en bol. – Week 33

1week, 3dagen Comments Best verkochte games van Amazon en bol. – Week 32

1week Comments Dead Rising Deluxe Remaster Screenshots

01:38

1maand, 2weken Comments Dead Rising Deluxe Remaster - Trailer | Capcom NEXT
Reacties
Dead Rising Deluxe Remaster Preview – Prima update vol met rare keuzes (2024)
Top Articles
Stir-Fried Bitter Melon Recipe
Ditch the Boxed Stuffing for One of These 35 WOW-Worthy Turkey Stuffing Recipes
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
‘An affront to the memories of British sailors’: the lies that sank Hollywood’s sub thriller U-571
Tyreek Hill admits some regrets but calls for officer who restrained him to be fired | CNN
Haverhill, MA Obituaries | Driscoll Funeral Home and Cremation Service
Rogers Breece Obituaries
Ems Isd Skyward Family Access
Elektrische Arbeit W (Kilowattstunden kWh Strompreis Berechnen Berechnung)
Omni Id Portal Waconia
Kellifans.com
Banned in NYC: Airbnb One Year Later
Four-Legged Friday: Meet Tuscaloosa's Adoptable All-Stars Cub & Pickle
Model Center Jasmin
Ice Dodo Unblocked 76
Is Slatt Offensive
Labcorp Locations Near Me
Storm Prediction Center Convective Outlook
Experience the Convenience of Po Box 790010 St Louis Mo
Fungal Symbiote Terraria
modelo julia - PLAYBOARD
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Hooda Math—Games, Features, and Benefits — Mashup Math
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5933

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.